Pushkov: tre holdninger til fortsatte sanktioner mod Rusland i EU

Kreml Foto: Pavel Kazachkov

Kreml Foto: Pavel Kazachkov

Søren Riishøj_2Rusland: Vi finder i EU-landekredsen tre forskellige holdninger til sanktionerne mod Rusland, erklærer formanden for Dumaens internationale udvalg Aleksey Pushkov.

Den første gruppe af EU-lande ønsker sanktionerne fastholde i det uendelige, den anden gruppe ser gerne sanktionerne lettet eller helt afskaffet og søger efter veje til at det kan ske, dog uden at skabe åben konflikt i EU.

Den tredje gruppe indtager en “vent og se holdning”, altså landene i tredje gruppe “lurepasser” for at se hvem der står stærkest, og her tænkes der uundgåeligt på holdningerne i Bonn og Paris.

Pushkov tog iflg. ITAR-TASS tirsdag sammen med Duma-formanden del i et møde med Østrigs præsident Heinz Fischer, der med sine udtalelser om sanktionerne lægger sig op ad anden gruppe, at sanktionerne gerne må afskaffes, men at det gerne skal ske uden at “bryde solidariteten” i EU.

Næste store prøve i EU om fortsatte sanktioner mod Rusland får vi i juli måned, hvor en del af de mest hårde sanktioner mod Rusland udløber.

Share This