Protesterne i Rumænien tager til, nu også med vold

Protester i Bukarest i 2012 Illustrationsfoto: FB

Protester i Bukarest i 2012 Illustrationsfoto: FB

Rumænien: Rumænerne fortsætter med at protestere over landets regerings vedtagelse af en lov som giver amnesti til flere tusinder fanger og som i praksis vil stoppe forfølgelse af politikere indblandet i korruption, da ifølge den nye lov, vil kun korruption over 44.000 euro blive retsforfulgt.

Ifølge nogle medier er op til 250.000 rumænere taget i gaderne, omkring halvedelen af dem i Rumæniens hovedstad Bukarest, for at protestere mod loven. Andre medier, herunder det rumænske nyhedsbureau Agerpres, som henviser til det rumænske politi, opgiver antallet af demonstranterne i Bukarest til omkring 70.000.

Demonstranterne forlanger, at den rumænske regering trækker loven tilbage. Ved aftenens demonstration i Bukarest deltog angiveligt også fodbold hooligans og det er kommet til flere sammenstød mellem politiet og demonstranterne.

Grunden til amnestien er ifølge landets regerende socialdemokratiske parti at frigøre plads i overbelagte rumænske fængsler, men ifølge den rumænske opposition skyldes den snarere, at det regerende parti ønsker at udviske partiets formand Liviu Dragneas betingede straf for valgsvindel samt beskytte andre politikere fra det regerende parti. Liviu Dragneas straf for valgsvindel har været grunden til at han ikke kunne blive landets premierminister. ota

https://youtu.be/FRx4V57vA04

Share This