Protesterne i Rumænien breder sig, også til andre lande

Demonstration på Pita Victoriei torsdag Foto: FB

Demonstration på Pita Victoriei torsdag Foto: FB

Rumænien(LIVE STREAM): Rumænerne fortsætter også i dag med at protestere mod den rumænske regerings beslutning som giver amnesti til flere tusinder fanger og som i praksis stopper forfølgelse af politikere indblandet i korruption. Ifølge regeringens beslutning, vil kun korruption over 44.000 euro blive retsforfulgt.

Fredag aften er foreløbigt omkring 20.000 mennesker samlet i det centrale Bukarest foran regeringsbygningen på Piata Victoriei i protest mod den nye lov, og demonstrationerne har bredt sig ikke blot til flere andre rumænske byer, men også nabolandene Moldova og Bulgarien, hvor flere hundreder demonstranter vil vise deres sympati med rumænerne.

I Moldovas hovedstad Chisinau demonstrerer ifølge det rumænske nyhedsbureau Mediafax flere hundreder demonstranter under mottoet “To lande, de samme tyve”.

Protesterne, som ifølge planerne skal fortsætte lørdag og søndag, er de største protester siden revolutionen i 1989. Demonstranterne forlanger, at den rumænske regering trækker loven tilbage og går af.

Grunden til amnestien er ifølge landets regerende socialdemokratiske parti at frigøre plads i overbelagte rumænske fængsler, men ifølge den rumænske opposition skyldes den snarere, at det regerende parti ønsker at udviske partiets formand Liviu Dragneas betingede straf for valgsvindel samt beskytte andre politikere fra det regerende parti. Liviu Dragneas straf for valgsvindel har været grunden til at han ikke kunne blive landets premierminister. ota

https://youtu.be/WUtCZm2FP9w

 

Share This