Prisen på russisk VM stiger endnu engang

Vitaly Mutko Foto: Дмитрий Голубович

Vitaly Mutko Foto: Дмитрий Голубович

Rusland bliver endnu en gang nødt til at poste flere penge i afholdelsen af VM i fodbold i 2018 viser et udkast til en ny resolution.

Af Toke Theilade

Siden Rusland fik tildelt æren af at afholde VM-slutrunden i fodbold i 2018, har landet investeret enorme summer i både stadions såvel som infrastruktur. Utallige byggerier er gået over budgettet, bedst eksemplificeret ved stadionbyggeriet i Skt. Petersborg, der, når det endelig står færdigt, vil være et af de dyreste i verden, og nu ser det ud til, at Rusland endnu en gang må poste flere penge i VM-puljen.

Ifølge nyhedsbureauet TASS kommer det til at koste 4,7 milliarder rubler, 557 millioner kroner, mere end planlagt at afholde slutrunden. Tallene kommer fra et udkast til en ny resolution fra den russiske regering. Nyhedsbureauet melder desuden, at slutrunden på nuværende tidspunkt allerede har kostet 75,7 milliarder kroner, hvoraf størstedelen kommer fra det føderale budget.

På trods af prisstigningerne forsikrer både FIFA og Rusland, at der er styr på forberedelserne forud for slutrunden. FIFAs præsident Gianno Infantino bedyrede for nyligt, at forberedelserne løb efter planen, imens Vitaly Mutko, præsident i Ruslands fodboldforbund og russisk vicepremierminister, udtalte, at der ingen spørgsmålstegn kunne stilles ved de forberedelserne til hverken VM eller denne sommers Confederations Cup.

Share This