Præsidentens vulgære tale lukker radioprogram

Milos Zeman i tjekkisk radiostation Radizurnal  Foto: Miloslav Hamrik

Milos Zeman i tjekkisk radiostation Radizurnal Foto: Miloslav Hamrik

Tjekkiet: Den tjekkiske præsident Milos Zemans vulgære udtryksformer lukker et ellers meget populært program ”Samtaler fra Lany (præsidentens sommerresidens), som var et live radiointerview med den tjekkiske præsident. Det skriver tjekkiske medier.Tjekkiets Radios generaldirektør Peter Duhan besluttede, at udsendelserne frem over ikke skal sendes direkte, men optages forud eller sendes forskudt, men det vil Milos Zeman ikke acceptere. Det betyder, at programmet bliver droppet eller sat på standby. En talsmand for Tjekkiets Radio siger, at radioen er nødt til at tage denne beslutning, da den skal leve op til den tjekkiske medielov samt til radioens etiske retningslinier.

Baggrunden for beslutningen er programmets seneste udsendelse i november, hvor Milos Zeman i flere omgange benyttede vulgære ord. Det skabte voldsomt røre og massevis af protester i den tjekkiske offentlighed.

Præsidentens talsmand Jiri Ovcacek siger, at præsident Milos Zeman vil ikke acceptere, at programmet bliver sendt forskudt eller optaget på forhånd. Han siger dog også, at præsidentkontoret arbejder videre med sagen, og at radioprogrammet vil fortsætte til trods for Tjekkiets Radios holdning i sagen. ota

Share This