Porosjenko lokker separatisterne med amnesti og selvstyre

Ukraines præsident Petro Porosjenko  Foto: Ota Tiefenböck

Ukraines præsident Petro Porosjenko Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine: Et treårigt særligt status og selvstyre, amnesti, russisk som officielt sprog, godt naboskab til Rusland og ekstra investeringer i infrastruktur og skabelse af nye jobs. Det er ifølge den ukrainske internetavis Ukrainskaja Pravda nogle af de tilbud, Petro Porosjenkos tilbyder separatisterne i Luhansk og Donetsk.

Et særligt selvstyresystem skal ifølge Porosjenkos plan indføres i Luhansk og Donetsk, hvor der ifølge planen skal afholdes kommunevalg den 9. november.

Petro Porosjenkos forslag regner ligeledes med områdets særlige forhold til nabolandet Rusland. De lokale myndigheder vil eksempelvis kunne indgå handelsmæssige aftaler med Rusland, dog kun i overensstemmelse med ukrainsk lovgivning.

Planen garanterer alle separatister amnesti. Ingen skal kunne forfølges eller blive anklaget for sin deltagelse i krigshandlingerne.

Det forventes, at det ukrainske parlament skal i dag behandle loven om decentralisering af statsmagten, som vil gøre vedtagelse af et særlig status for de østukrainske regioner muligt.ota

Share This