Porosjenko: Ingen må glemme Ukraines bidrag i krigen

Den ukrainske præsident Petro Porosjenko sammen med FN`s generalsekretær Ban Ki-moon  Foto: Euromaidan press

Den ukrainske præsident Petro Porosjenko sammen med FN`s generalsekretær Ban Ki-moon Foto: Euromaidan press

Ukraine: Ukraine valgte at fejre afslutningen af Anden Verdenskrig fredag og ikke som tidligere den 9. maj. Ukraines præsident Petro Porosjenko understreger, at Rusland må ikke ”monopolisere” æren for sejren i Anden Verdenskrig. Det skriver Kyiv Post. HØR ARSENIJ JATSENJUKS TALE (engelsk)”Ingen har ret til at monopolisere sejren og bruge den i sine imperiale ambitioner, siger Petro Porosjenko, som understreger at Ukraine betalte en høj pris for freden, da landet, sammen med Hviderusland og en del af Rusland, var i epicentret i de værste kampe.

”Ukraine har mistet 8-10 millioner i krigen, og ukrainerne var også de første, der kom til at mærke virkningerne af totalitære regimer, nazistiske og kommunistiske, siger han til Kyiv Post.

Ukraine valgte at markere dagen den 8. maj, som en ”Mindedag for forsoning” med valmueblomst som symbol. Ved festlighederne i Kijev deltog blandt andre FN`s generalskretær Ban Ki-moon, de tidligere ukrainske præsidenter og krigsveteraner fra Anden Verdenskrig. ota

Share This