Porosjenko i stormvejr over misbrug af præsidentembedet

Ukraines præsident Petro Porosjenko  Foto: Ota Tiefenböck

Ukraines præsident Petro Porosjenko Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine: Den ukrainske præsident Petro Porosjenko beskyldes for at have misbrugt sin stilling som landets præsident. Det skriver Radio Liberty.

Ifølge Radio Liberty har Porosjenko brugt sin indflydelse til at stoppe en sag imod ham for ødelæggelse af en historisk mur i Kijevs centrum, hvor han i 2012 påbygendte et byggearbejde i et UNESCO beskyttet område. Arbejdet blev stoppet i 2013 og der blev indledt en sag mod Porosjenko, som dog blev stoppet i november 2014, hvor Porosjenko var præsident. Ganske kort tid efter blev byggearbejdet genoptaget.

Radio Liberty peger ligeledes på Porosjenkos ejendomsbesiddelser i Kijev, som han angiveligt har købt for en brøkdel af deres værdi, ved hjælp af Ihor Kononjenko som mellemmænd.

Porosjenko hvis værdier ligger på omkring 750 millioner dollars ( ca. fire milliarder kroner) ejer eksempelvis to grunde i gaden Radialna ved Pecherskaja Lavra, et UNESCO beskyttet klosterkompleks.

En af grundene er ubebygget, mens den anden rummer i dag en luksusvilla af Kononjenko, som er medlem af det ukrainske parlament for Porosjenkos parti, Blok Petro Porosjenko.

 

Porosjenko har foreløbigt afvist at kommentere sagen. ota

Share This