Porosjenko appellerer til NATO: Send skibe til Azovhavet

Den ukrainske præsident Petro Porosjenko Foto: Youtube

Ukraine: Ukraines præsident Petro Porosjenko opfordrer NATO til at sende sine skibe til Det Azovske Hav for at beskytte Ukraine og fred i regionen, skriver det ukrainske nyhedsbureau Ukrinform på baggrund af et interview med Petro Porosjenko i den tyske avis Bild.

“Tyskland er en af vores nærmeste allierede, og vi håber, at NATO landene er klar til at sende skibe til Det Azovske Hav for at hjælpe Ukraine og sikre freden i regionen, siger Porosjenko.

Ifølge ham forstår Vladimir Putin kun et sprog: Vestens enhed.

“Først var det Krim, bagefter Østukraine, nu vil han have Det Azovske Hav. Hvad bliver det næste, hvis vi ikke stopper ham, spørger Petro Porosjenko.

Ukraines aktiviteter og forsøg på at gøre Vesten til en del af landets konflikt med Rusland ser ud til at foregå på flere niveauer. Ifølge den russiske avis Izvestija forsøger Ukraine at overbevise USA om at etablere en amerikansk base i landet. Avisen henviser til parlamentsmedlem for Porosjenkos eget parti Ivan Vinnik, som ser USAs tilstedeværelse, som den eneste mulighed for at sikre Ukraine.

“Vi ser, at Polen forhandler om en amerikansk base på grund af en trussel fra Moskva. Vores grænse med Rusland er langt større, vi mener derfor, at vi burde have en amerikansk base, siger han angiveligt for Izvestija. ota

Share This