Polsk redaktør: Politisk mafia har taget over i Polen

Adam Michnik Foto- Heinrich-Böll-Stiftung

Adam Michnik Foto- Heinrich-Böll-Stiftung

Polen: I Polen er det politisk mafia der har taget magten. Det skriver den polske avis Gazeta Wyborczas chefredaktør Adam Michnik i en kommentar onsdag.Adam Michnik mener i sin stærkt kritiske kommentar, at den polske regering og den polske præsident Andrzej Duda ikke respekterer den polske forfatning og kalder den politiske udvikling i Polen for ”en putinisation af det polske demokrati”.

”Deres verden er en verden af forvrangede værdier, skriver blandt andet Adam Michnik.

Her nævner han som eksempler flere brud af af den polske forfatning heribland udskftining af dommerne i landets forfatningsdomstol.

Adam Michnik er tidligere modstander af Polens tidligere kommunistiske regime og har for sine kritiske holdninger tilbragt flere år i fængsel.

Den politiske udvikling i Polen får ligeledes kritiske bemærkninger i udenlandske medier, hvor blandt andre CNN og Washington Post samt den kendte amerikanske kommentator Fareed Zakaria har kritisk kommenteret udviklinge i Polen. Det officiele Polen har reageret på artiklerne ved at anklage de udenlandske medier for en ensidig dækning af den politiske udvikling i landet. ota

Share This