Polsk parti truer med folkeafstemning om EU

Paweł_Kukiz Foto- Silar

Paweł_Kukiz Foto- Silar

Polen: Det polske parti Kukiz-15 truer med, at partiet vil indsamle underskrifter til at afholde en folkeafstemning om Polens fortsatte medlemskab af EU, skriver den polske nyhedsserver Wiadomosci.Truslen om en folkeafstemning er blevet til på grund af EU`s trusler om at indføre sanktioner mod Polen på grund af den seneste politiske udvikling i landet. En folkeafstemning vil ifølge formand for Kukiz-15, Pawel Kukiz, være en slags våben for Polen i forhold til EU og vil skabe Polen den respekt, landet fortjener.

“Polen er ikke blevet accepteret af EU, hverken de lidelser og uretfærdigheder vi har lidt under Anden Verdenskrig eller at vi skal være en vigtig spiller i de vestueropæiske landes politik. Briterne har længe brugt argumenter om udskrive folkeafstemning om deres exit fra EU. Vi ønsker ikke indlede en skrammekampgne, kun have passende våben i diskussionen, siger Pawel Kukiz, som bakkes op af sin kollega i parlamentet.

“Det vil være et passende polsk svar på eventuelle sanktioner mod vores land. At fremvise selvsikkerhed over for EU er den bedste måde at forfølge egne interesser. Dette er det samme, som Storbritannien gør. Hvorfor skulle vi opgive den type instrumenter? Bruxelles forstår kun et magtsprog. Derfor må konklussionen være, at en folkeafstemning er ikke udelukket, men afhænger af udviklingen i EU, siger parlamentsmedlem for Kukiz-15, Robert Winnicki. ota

Share This