Polsk minister: Tyskland har ingen ret til at kritisere Polen

Den polske kulturminister Piotr Glinsky Foto: Piotr Drabik

Den polske kulturminister Piotr Glinsky Foto: Piotr Drabik

Polen/Tyskland: Den polske kulturminister Piotr Glinsky afviser de tyske politikers seneste kritik af Polens nye medielov og den seneste politiske udvikling i Polen.“Tyskland har ingen ret til at kritisere Polen, Tyskland har ødelagt Polen, sagde han i et interview i Polskie Radio, skriver den polske nyhedsserver Wiadomosci.

Piotr Glinsky reagerer på den seneste internationale kritik af Polens nye medielov, som giver den polske regering mulighed for at indsætte egne folk i public-service medier. Flere tyske politikere har kritiseret loven og Polens nye regering, men denne kritik, mener Piotr Glinsky er uberettiget, især når den kommer fra Tyskland.

“Tyskland har ødelagt Polen materielt og kulturelt, jeg vil gerne minde om, at under krigen foregik der systematiske myrderier af polsk inteligensia, siger han.

Det er anden gang en polsk minister nævner Anden Verdenskrig i forbindelse med kritik af Tyskland. Søndag betegnede den polske justitsminister Zbignew Ziobro kritik af Polen fremført af den tyske kommissær Günther Oettinger, som “stupide bemærkninger” og ligeledes nævnte Anden Verdenskrig som en begrundelse for, at Tyskland skal holde lav profil i forhold til Polen. ota

Share This