Polsk flyselskab samler penge ind hos passagererne til reparation af selskabets fly

Lot fly Foto: Marcinj

Polen: Det polske flyselskab LOT måtte bede passagererne om penge for at betale for reparation af selskabets fly i Kina, skriver den polske Newsweek.

Besætningen på det polske Boeing 787 Dreamliner konstaterede efter landing i Beijing, at en hydraulisk pumpe i en af flyets motorer skulle udskiftes. Det resulterede i 10 timers forsinkelse på returrejsen til Warszawa. Desuden, til passagerernes store overraskelse, i en pengeindsamling i flyet. Denne blev begrundet af flyets personale med, at selskabet skal betale for reparationen flyet, inden flyet kunne lette.

Det lykkedes ifølge Newsweek at indsamle 2.500 juan (ca. 2.400 kroner) og flyet fik lov til at lette. De passagerer, som betalte penge ved indsamlingen i Kina fik ved landingen i Warszawa deres penge tilbage samt en ekstra flybillet med LOT som tak.

LOT har i første omgang afvist forløbet, men indrømmede senere hændelsen, som ifølge selskabets talsmand Adrian Kubicki skyldtes, at flyets besætning ikke havde kontanter nok og besluttede at løse situation ved en pengeindsamling blandt passagererne. ota

Share This