Polsk EU politiker: Det tales om at fjerne Ursula von der Leyen fra posten som EU Kommissionens formand

Adam Bielan Foto: Materiały prasowe biura poselskiego Adama Bielana

Polen: Den polske europolitiker Adam Bielan siger til det polske TVP1 TV at rygter om at fjerne Ursula von der Leyen fra stillingen som chef for Europa-Kommissionen er begyndt at florere rundt i Europa-Parlamentets korridorer. Efter hans mening er dette scenarie dog ret usandsynligt, skriver den polske server Dorzeczy.pl.

Ifølge Bielan betyder utilfredsheden med von der Leyen, at Polen kommer i klemme i EU, da von der Leyen forsøger at bekæmpe sådan en trussel. Polen bliver, ved at der bliver sat et særligt fokus på landet, et offer for dette spil ved Europa-Kommissionens topmøder.

Bielan kritiserer i artiklen Europa Parlamentet (EP), som ifølge ham bruger unødvendigt meget af parlamentets tid på at kritisere konservative regeringer.

“Det er et ritual lige nu, på hver session i Europa -Parlamentet er der en debat om Polen, Ungarn og Slovenien, sagde Adam Bielan på TVP1 og fortsætter sin kritik.

“EP midt i den største energikrise i mange år, hvor benzin- og gaspriserne slår rekorder, priserne i Spanien er tidoblet, benzin i Frankrig koster i dag 10 PLN pr. liter (ca. 17 kroner), men i stedet for at håndtere det, i stedet for at håndtere hvordan EU i fællesskab bekæmper og modsætter sig Vladimir Putins afpresning, så angriber EP konservative regeringer, siger Bielan. ota

Share This