Polens regeringsparti i korstog mod abort

En tidligere demonstration mod abort i Polen Foto: Zorro2212

Polen: 100 parlamentsmedlemmer fra Polens regerende parti, Lov og Retfærdighed (PiS) og medlemmer fra partiet Kukiz-15 har bedt landets forfatningsdomstol om at undersøge, om abort i tilfælde af fosterskade ikke er forfatningsstridig. Det skriver den polske tv-station TVN 24.

Bartlomiej Wroblewski, som har fremsat sagen mener, at abort i tilfælde af fosterskade er uforenelig med Polens forfatning, hvis formål er at sikre retten til værdighed og lighed for alle.  Alvorlige fosterskader er i dag en tilladt grund til abort og står for 90 procent af alle aborter i Polen.

De polske oppositionspartier, som beskylder PiS for at forsøge at få vedtaget en strammere abortlovgivning af bagdøren og på den måde undgå protester.

“Man kan ikke i det 21. århundrede, hvor der er adgang til moderne medicin, banke kvindernes menneskerettigheder tilbage til middelalderen, siger Monika Wielichowska fra Borgerplatformen.

Hun bliver bakket op af kvindelig aktivist Barbara Nowacka.

“Lov og Retfærdighedspariet er fast besluttet på at stramme forbuddet mod abort i Polen. De vil bruge alle mulige midler, nu også bruge forfatningsdomstolen, som har de har under kontrol. Dette er et andet forsøg på at legitimere det fuldstændige forbud mod abort i Polen, siger hun til TVN24. ota

Share This