Polens premierminister sætter Macron på plads

Emmanuel Macron Foto: Official Leweb photos

Polen/Frankrig: Polens premierminister Beata Szydlo sender et budskab til den franske præsident Emmanuel Macron, som på sin nylige rejse i Øst- og Centraleuropa undlod at besøge Polen og Ungarn. Emmanuel Macron sagde derudover, at Polen er på vej i isolation og er i en konflikt med de europæiske værdier. Hans kommentar vækker vrede i Polen.

“Jeg vil gerne minde præsident Macron om, at Polen og Frankrig er ligeværdige medlemmer af EU. Vi har samme rettigheder som Frankrig og andre medlemslande og dem vil vi benytte i Polens og det polske folks interesse. Polen er ikke i konflikt med nogen af EU medlemslande og heller ikke med EU som helhed. Jeg vil råde præsident Macron at tage sig af sit eget land. Så vil han muligvis kunne sikre landet den samme økonomiske formåen og samme sikkerhed, som Polen garanterer, siger blandt andet Beata Szydlo og tilføjer.

“Frankrigs præsident, eller en hvilken som helst europæisk leder, skal ikke bestemme Europas fremtid alene, det skal medlemskabets lande i fællesskab, siger endvidere Beata Szydlo som dog afslutter sin kommentar i en overbærende tone:

“Måske er hans arrogante kommentarer et resultat af en manglende politiske erfaring og praksis. Det er jeg godt klar over og har en forståelse for, siger Beata Szydlo. ota

Share This