Polen vil fortsat benytte TikTok

Foto: VidTik

Polen: Polen agter fortsat at benytte det kinesiske medie TikTok, også til politiske formål. Den polske regering følger således ikke USA, Canada og EU Kommisionen, der som bekendt vil forbyde brugen af TikTok. Herhjemme føres der lige nu også en kampagne mod brug af det populære kinesiske medie.

Regeringen i Warszawa har bedt EU Kommissionen at fremkomme med yderligere dokumentation. “Mistanke” er ikke nok. Den polske regering agter bruge yderligere 3 mio.zloty (38.000 euro) for at udbrede det kinesiske medie endnu mere. Generelt ønsker regeringen ikke at ændre strategier, heller ikke når det gælder Facebook, Instagram og Twitter.

Janus Cieszynski, regeringens talsmand i spørgsmål og digitalisering, siger lige ud, at spørgsmålet om for eller imod TikTok i virkeligheden mere kan dreje sig om politik end om teknik. Regeringspartiet Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) besluttede for et par uger siden at styrke forbindelserne til de unge vælgere via øget brug af netop TikTok. Der skal være valg i Polen til efteråret. søren.riishøj

Share This