Ad

Polen støtter Tyrkiets medlemskab af EU

Recep Tayyip Erdogan Foto- World Economic Forum

Polen/Tyrkiet: Polen støtter Tyrkiets medlemskab af EU. Det sagde Polens præsident Andrzej Duda til sin tyrkiske modpart Recep Tayyip Erdogan som besøgte Polen tirsdag. Det skriver Polskie Radio.

Recep Tayyip Erdogan har ifølge polske medier udtrykt sin frustration omkring EU`s forhold til Tyrkiets medlemskab af EU, hvoraf Andrzej Duda angiveligt svarede:

“Jeg har hele tiden udtrykt et håb om, at EU og Tyrkiets veje fortsat vil gå i samme retning og at resultatet af vores fælles anstrengelser bliver Tyrkiets fulde medlemskab af EU.”

Erdogans besøg i Polen resulterer ifølge polske medier i fem forskellige aftaler mellem Polen og Tyrkiet, heriblandt fælles handel, som ønskes at stige til 10 milliarder dollars samt udvidelse af flyvninger for Turkish Airlines til polske byer. Polens præsidentkontor betegner Tyrkiet som en partner som er vigtig for landets handel og sikkerhed.

Det polske venstreorienterede parti Razem har fordømt Polens tilnærmelser til Tyrkiets leder, som ifølge partiet står for krænkelser af menneskerettigheder. ota