Polen optrapper konflikten med Frankrig: Vi har lært jer at bruge gaffel

Illustrationsfoto: Benutzer:acf

Illustrationsfoto: Benutzer:acf

Polen/Frankrig: Det anspændte forhold mellem Polen og Frankrig, efter at Polen afblæste en kontrakt med Airbus om køb af 50 Caracal helikoptere, tager til i styrke.

Direktør for Airbus, Tom Enders sagde tidligere i denne uge, at “ingen regering har hidtil handlet som den polske” og at Airbus vil forlange en erstatning for den aflyste ordre. Frankrigs præsident Francois Hollande afviste på grund af den aflyste ordre sit besøg i Polen, mens Frankrig aflyste invitation til en polsk delegation til messen Euronaval i næste uge, men nu svarer Polen tilbage.

“Frankrig har officielt inviteret os for længe siden og nu viser de os døren, siger viceforsvarsminister Bartosz Kownacki, skriver polske medier, mens han samtidig giver udtryk for, at det ikke undrer ham.

“Det handler om mennesker, som vi for nogle århundreder siden har lært at spise med gaffel, det kan forklare deres opførsel, sagde Bartosz Kownacki i et interview i TVN24.

Kownacki henviser angiveligt til, at det var den franske konge Henrik III, der i 1600 tallet lærte lærte at bruge gaffel i Polen og senere bragte måden at spise med gaffel til Frankrig.

Polens regerende Lov og Retfærdighedsparti tager afstand fra Kownackis udtalelser, som partiets talsmand Beata Mazurek betegner som uheldige og ikke diplomatiske. ota

Share This