Polen klager over tyske mediers dækning af polsk præsidentvalg

Foto: Olek Remesz

Polen: Polens udenrigsministerium har indkaldt tysk chargé d`affaires for at klage over måden det polske præsidentvalg bliver dækket i tyske medier. Ifølge de polske myndigheder er dækningen upræcis og forudindtagende, skriver Reuters.

Polens præsident og præsidentkandidat Andrzej Duda har bl.a. beskyldt udenlandske medier for manipulering af nogle af hans udtalelser, som ifølge ham bliver taget ud af kontekst.

Heribland, at LGBT bevægelsen udgør en større fare for Polen end kommunistisk ideologi samt at Duda havde benådet en pædofil. (denne historie blev også bragt af nogle danske medier, vi vil belyse den snarest så danske læsere kan danne sig et objektivt billede).

Viceudenrigsminister Szymon Szynkowski har ikke præciseret, om det er bestemte artikler, ministeriet er utilfreds med, blot karakteriseret situationen som “ at tyske medier anvender manipulation, som giver et klart billede af, at de fortrækker en bestem kandidat.”

Angela Merkels talsmand Steffen Seibert sagde mandag, at Tysklands regering hverken forsøger at påvirke det polske valg eller medierne. ota

Share This