Polen holder hånden over Polanski

Roman Polanski  Foto: Slawek Skonieczny

Roman Polanski Foto: Slawek Skonieczny

Polen: Polens premierminister Ewa Kopacz mener ikke, at den 81-årige polske instruktør Roman Polanski skal udleveres til retsforfølgelse i USA. Det skriver Polskie Radio.”Jeg mener ikke at polske statsborgere, især i tilfælde, hvor forældelsesfristen er udløbet, bør udleveres, sagde Ewa Kopacz til polske medier i går.

Tomasz Nalecz, som er rådgiver for den polske præsident Bronislaw Komorowski er endnu mere kontant over for den amerikanske anmodning om at få Polanski udleveret. Han betegner  amerikanernes anmodning, som upassende, over for ”et barn af Holocaust”. Polanski er født i Krakow og har overlevet Hololocaust og er i Polen blandt andet i forbindelse med åbningen af Det Jødiske Museums udstilling, i Warszawa.

Ifølge det polske The Wprost magasin er Polanskis besøg i Polen og hans sikkerhed blevet tjekket med de polske myndigheder længe før hans ankomst til landet. Polens officielle afvisning af den amerikanske anmodning, betyder ifølge magasinet, at Polanski frem over kan betragte Polen, som et sikkert land.

Den 81-årige Polanski er i USA anklaget for seksuelt misbrug af en mindreårig i 1978. ota

Share This