Ad

Polen fordømmer racisme ved lørdagens march. Vi er race-separatister, ikke racister, siger deltagerne

En banner fra demonstrationen, Vågn op Europa Foto: Youtube

Polen: Det polske udenrigsministerium tager mandag på sit website afstand fra lørdagens march, arrangeret af polske ultranationalister i Warszawa. Op imod 60.000 mennesker deltog ved marchen under navnet “Vi vil have Gud” og har blandt andet benyttet slogans som “hvidt Europa”, “Nej til islam” eller slogans rettet mod jøder og homoseksuelle.

Ministeriet skriver på sit website, at det fordømmer og tager afstand fra antisemitiske og xenofobiske budskaber ved marchen.

Talsmand for en af de radikale grupper, som organiserede lørdagens march, Mateusz Plawski, afviser dog i et interview i det polske magasin Do Rzeczy, at budskabet ved marchen var racisme.

“Vi er race-separatister, ikke racister. Vi mener ikke, at den ene race er bedre end den anden, men et hver race har sin plads på et kontinent, etnicitet skal ikke blandes, siger han.

Ligeledes oppositionsleder Grzegorz Schetyna kommenterer mandag lørdagens march, som han kalder for en skændsel for Polen, som ifølge ham viser, at Polen også har et hadsk, fremmedfjendsk, aggressivt, nazistisk ansigt. ota