Polen afviser tysk kritik og henviser til Anden Verdenskrig og Köln

Ziobro Foto: Piotr Drabik

Ziobro Foto: Piotr Drabik

Polen: Den polske justitsminister Zbignew Ziobro afviser kritik af Polen fremført af den tyske eurokommissær Günther Oettinger, som mener, at Europa Kommissionen burde se på den politiske udvikling i Polen og sætte Polen på opsyn under supervision, skriver Polskie Radio.Zbignew Ziobro kalder Oettingers udtalelser “stupide”, som han under normale omstændigheder slet ikke orker at svare på.

“De har forlangt at Polen skal under opsyn. Den slags ord, sagt af en tysk politiker giver os polakker de værst mulige minder. Også for mig. Jeg er barnebarn af en polsk officer som under Anden Verdenskrig kæmpede i (polsk) Undergrund Hjemmeværn imod “tysk supervision”, sagde Zbignew Ziobro.

Zbignew Ziobro nævner i sin kritik af Günther Oettinger også de seneste seksuelle forbrydelser i Köln, hvor de tyske medier ifølge ham forsøgte at dække over, hvad der skete.

“Jeg er kommet til en smertefuld konklussion, at det åbenbart er nemmere for jer at tale om om fiktive trusler til pressefrihed i andre lande, end at indrømme censur i jeres eget land, siger Zbignew Ziobro. ota

Opdateret kl. 16:40: Polens udenrigsminister Witold Waszczykowski har indkalt den tyske ambassadør i Polen Rolf Nikel til en samtale mandag. Det sker på grund af flere tyske politikers kritik af de seneste lovændringer i Polen.

Share This