Polakker samler ind til en Maluch til Tom Hanks

tom-hanks-foto-tom-hanks-twitter

Polen: Polske fans af Fiat 126p, også kaldt Maluch, fra Polens socialistiske fortid, har iværksat en pengeindsamling og vil forære et eksemplar af bilen til den amerikanske skuespiller Tom Hanks, skriver polske medier.

Grunden til indsamlingen i den polske by Bielsko-Biala, hvor Fiat 126p i sin tid blev produceret, er at Tom Hanks har lagt et billede på sin Twitter profil, hvor han joker “omkring sin nye bil”, en tilfældigt parkeret Maluch.

“Vi har allerede fundet en velegnet Maluch, fra 1974. Biler fra 1975 og ældre bliver i USA betragtet som veteranbiler, som gerne må køre rundt på vejene, fortæller Monika Jaskolska, som er en af initiativtagerne til projektet.

“Vi vil levere bilen helt til hans hus, siger hun og fortæller at initiativgruppen har fundet en sponsor, som vil sørge for gratis luftfragt til Los Angeles.

Bilen Tom Hanks kan glæde sig til har ifølge hende kostet 8.500 zloty (knap 14.000 kroner) og skal gennemgå en fuldstædig renovering til omkring 30.000 zloty ( ca. 48.000 kroner), som hun også regner med at skaffe en sponsor til. ota

 

Share This