Paris Opera aflyser invitation til ukrainsk danser på grund af “kontroversielle” udtalelser


Ukraine/Frankrig: Den verdenskendte ukrainske danser Sergej Polunin, som ifølge planerne skulle optræde i balletten Svanesøen i operaen i Paris, er ikke velkommen i Frankrig, skriver The Guardian.

Det sker på baggrund af hans kontroversielle udtalelser om blandt andet forskelle mellem mænd og kvinder og om overvægtige mennesker.

“ Til alle mænd, der arbejder med ballet, der er allerede en ballerina på scenen, ingen grund til der skal være to. Manden skal være en mand og en kvinde skal være en kvinde. Maskuline og feminine energier skaber balance. Det er en grunden, at vi har nosser. Samme gælder udenfor balleten, mænd hvad er der galt med jer, siger han blandt andet.

Polunin har desuden udtalt sig om overvægtige mennesker, som han mener andre skal gøre dem opmærksomme på deres overvægt, så de bliver flove over den. Polunin er desuden kendt for at se op til Ruslands præsident Vladimir Putin og har en tatovering af Putin på sit brystparti. Han er ligeledes kendt for at være forsvarer af USA`s præsident Donald Trump.

“I kan ikke lide Donald Trump, fordi han fortæller sandhed og snakker sådan som han tænker, siger han. ota

Share This