Over 50.000 migranter i Grækenland, og flere er på vej

migranterAf Uffe Gardel

UffeEU’s aftale med Tyrkiet har ikke fået migranterne til at blive væk fra Europa. Migranterne fortsætter med at ankomme til de græske øer i næsten usvækket tempo; mandag ankom der 931 migranter, og tirsdag 880.

Omkring 900 pr. dag er naturligvis meget mindre end for få måneder siden, men det er stadig mange; på årsbasis ville det svare til over 300.000.

Og lige nu kommer de ikke længere end til Grækenland. Balkan-ruten er lukket, helt lukket; dag efter dag oplyser UNHCR, at der er kommet nul – 0 – migranter ind i Makedonien. Og tilsvarende også omtrent nul ind i de øvrige lande længere oppe ad ruten – se kortet ovenfor, hvor de øverste tal for hvert land viser antallet af ankomster den 21. marts, og det nederste tal antallet af migranter i landet lige nu.

Resultat: Lige nu er der er 51.879 migranter i Grækenland, opgjorde UNHCR tirsdag. Det tal vil så vokse med omkring 900 pr. dag.

Man kan spekulere længe over, hvorfor migranterne bliver ved med at sejle til Grækenland, når de vil blive returneret, men måske satser de på at aftalen ikke kan gennemføres. Vi vil snart finde ud af om de har ret;  på mandag ankommer de første af omkring 2.500 politifolk og embedsmænd fra resten af EU, som skal hjælpe grækerne med at holde styr på situationen. En uge senere, 4. april, skal de første færger afgå med asylsøgere, som returneres til Tyrkiet i henhold til aftalen.

Share This