Østrig ønsker militært samarbejde med Rusland

Østrigsk militær Foto- böhringer friedrich

Østrigsk militær Foto- böhringer friedrich

Af Søren Riishøj, lektor ved Statskundskab, SDU

Søren Riishøj_2Rusland/Østrig: Østrigs væbnede styrker er villig til at samarbejde med Rusland, uanset alle advarsler udefra, udtalte chefen for forvarsstaben, Othmar Commenda, under sit besøg forleden i Rusland, hvor han iflølge det russiske nyhedsbureu ITAR-TASS holdt møder med bl.a. chefen for den russiske forsvarsstab og viceforsvarsminister Valery Gerasimov.

Østrig og Rusland har en lang tradition for gensidigt samarbejde, men på grund af udviklingen i Europa i de seneste år har vi ikke haft mulighed for at invitere Gerasimov til Østrig, udtalte Commenda. Det beklager vi, og vi håber det vil ændre sig.

Han fastholder sin modstand mod at bøje sig for diktater fra andre lande. I den forbindelse havde han utvivlsomt i særlig grad USA, Polen og de baltiske lande i tankerne.

Østrig er et neutralt land og har derfor større manøvrefrihed i forhold til Rusland end NATO’s medlemslande. Alligevel er den østrigske politik en udfordring for NATO, der planlægger en markant militær styrkelse af sin østflanke.

Share This