Østeuropæere i eurozonen afviser hjælp til Grækenland

 

Slovakiet er et af de lande, som er ved at miste tålmodighed med Grækenland  Foto: Ota Tiefenböck

Slovakiet er et af de lande, som er ved at miste tålmodighed med Grækenland Foto: Ota Tiefenböck

Estland/Letland/Litauen/Slovakiet: Grækerne skal spare som de øst- og centraleuropæiske medlemmer af eurozonen. Grækerne lever over evne skal være mere beskedne. Det mener man i Slovakiet, Estland, Letland og Litauen, skriver den tjekkiske avis iDnes.Estland, Letland, Litauen og Slovakiet mener, de selv er for fattige til hjælpe Grækenland ud af de vanskeligheder landet selvforskyldt er havnet i.

”For os går den røde streg ved afskrivning af gælden. Grækenland må klare hele gælden, og skal betale af på den. Vi mener, at det er passende, at Grækenland bliver i eurozonen, men vi vil ikke støtte det, hvis vi ser en manglende interesse for at vedtage de nødvendige reformer, siger den slovakiske premierminister Robert Fico.

Den estiske præsident Toomas Hendrick advarer ifølge iDnes, at lande i eurozonen som er fattigere end Grækenland kan risikere at miste op til 4,2 procent af BNP.

Estland har tidligere bakket op redningsplanen for Grækenland, men har ændret holdning og forlanger, at landet, i lighed med Estland, vedtager de nødvendige spareforanstaltninger.

Samme toner kommer fra Letland og Litauen, som begge har været hårdt ramt af den økonomiske krise og har været tvunget til at genneføre store spareforanstaltninger. ota

Share This