Østeuropa forlanger samme madkvalitet som i Vesteuropa

Samme produkt, men to forskellige standarder  Foto: Teamie870268

Samme produkt, men to forskellige standarder Foto: Teamie870268

Slovakiet/Rumænien, Ungarn, Kroatien/Slovenien/Tjekkiet: De øst- og centraleuropæiske lande er trætte af, at varer af samme navn ofte har forskellig kvalitet alt efter, hvor de bliver solgt. Europarlamentsmedlemmer fra blandt andet Slovakiet, Slovenien, Rumænien, Kroatien og Ungarn forlanger, at EU stopper diskrimination af de øst- og centraleuropæiske lande, skriver den slovakiske avis Pravda.”Det viser sig, at mange varer solgt i ”østlige” butikker har langt lavere kvalitet, end varer solgt i de ”vestlige” butikker, skriver parlamentarikerne i en skrivelse til Europakommissionen, hvor de opfordrer Europakommissionen til at stoppe diskrimination af EU`s østlige medlemmer.

Pravda har lavet en undersøgelse, som viser, at mange slovakker tager på indkøb i Østrig hovedsageligt for at købe varer, som er af bedre kvalitet, end de samme varer, de kan købe i Slovakiet.

Avisen har undersøgt en række varer og konstaterer langt lavere kvalitet af blandt andet drikkevarer, kaffe, vaskemidler eller krydderier i Slovakiet. Varerne koster oven i købet mere end tilsvarende varer i Østrig.

Samme problem påpeger man i Tjekkiet, hvor eksempelvis den danske madproducent Tulip ifølge den tjekkiske avis Dnes har to standarder for sit produkt Luncheon Meat. Versionen som eksporteres til Tyskland består hovedsageligt af rigtigt svinekød, mens udgaven som eksporteres til Tjekkiet kun indeholder 39 procent, maskinbearbejdet kyllingekød og benmel. ota

Share This