Øst- og centraleuropæiske politikere advarer Trump, pas på med Putin

Donald Trump. Foto: Gage Skidmore / Wikimedia Commons

Donald Trump. Foto: Gage Skidmore / Wikimedia Commons

Øst- og Centraleuropa: 17 fremtrædende øst- og centraleuropæiske politikere har henvendt sig til USA`s kommende præsident Donald Trump og advarer ham i et brev imod at droppe sanktioner mod Rusland og stole på Putin. Det skriver The Washington Post.

Politikerne advarer imod at stole på og have et venskabeligt forhold til Rusland samt advarer imod en amerikansk aftale med Rusland, eksempelvis om Ukraine, som ifølge deres mening vil svække amerikanernes troværdighed.

“Da Amerika opfordrede os, var vi på banen. Vi deltog i Irak, Afghanistan og har påtaget os en fælles risiko, ofrede vores sønner og døtre. Vi opfordrer vores amerikanske venner til styrkelse, ikke svækkelse af transantlantiske relationer, skriver blandt andet politikerne i brevet.

De 17 politikere er for det meste ikke længere aktive i politik og inkluderer blandt andre: tidligere Estlands præsident Toomas Hendrik Ilves, Rumæniens Traian Basescu, afgående præsident i Bulgarien Rosen Plevneljev og tidligere udenrigsminister i Tjekkiet Karel Schwarzenberg. ota

Share This