Orbáns parti indleder EU valgkampen, stem på os, hvis I ikke vil trækkes ind i krigen

Viktor Orbán Foto: Elekes Andor

Ungarn: Ungarn har en national-konservativ regering, og så længe det er sådan, vil den ikke støtte nogen af ​​siderne af den russisk-ukrainske krig. Det sagde den ungarske premierminister Viktor Orbán ved den officielle åbning af kampagnen for den regerende Fidesz-KDNP-alliance før valget til Europa-Parlamentet i Budapest fredag, skriver ungarske medier.

“Hvis det ikke var for Fidesz og KDNP (Kristelig Demokratisk Folkeparti), hvis regeringen ikke var i hænderne på nationale styrker, ville Ungarn allerede være op til halsen i krigen,” erklærede Orbán.

Ifølge ham sender pro-krigsregeringer, Bruxelles-bureaukrater og netværket af den amerikanske finansmand George Soros millioner af dollars til den ungarske “pro-krig venstrefløj”, som i stedet for en regering, der går ind for fred, ønsker en “marionet pro-krig kontrolleret af Bruxelles og Washington”.

Orbán understregede, at Fidesz har vundet alle valg til Europa-Parlamentet i de sidste 20 år, hvilket gør partiet til den mest succesrige politiske gruppering i Ungarn og Europa. Han kaldte chancerne for sejr ved det næste EU valg for “store”. ota

Share This