Orbán vil sætte The Guardian på plads

Viktor Orban  Foto: Dreamstime

Viktor Orban Foto: Dreamstime

Ungarn: Den ungarske regering med Viktor Orbán i spidsen vil drage den engelske avis The Guardian til ansvar for avisens udtalelser om den ungarske premierminister, skriver Daily News Hungary.Den ungarske regering er angiveligt blevet træt af The Guardians artikler, som betegner Viktor Orbán som autokrat, evig kritikker af EU og beundrer af den russiske præsident Vladimir Putin.

Det er The Guardians seneste kommentar om den ungarske premierministers ønske om genindførelse af dødstraf samt et ønske om en klar politik i forhold til illegale indvandrere i Europa, der sætter sindene i kog for alvor i Budapest.

Tiltagene blev kommenteret i The Guardian med ordene, at ”højrenationalist Orbán truer med sin manglende respekt for EU`s love og ønsker interneringslejre for illegale indvadrere”, samt at Viktor Orbán ønsker ” at genindføre drakoniske love i EU, som Ungarn er blevet medlem af i 2004”.

Ifølge den ungarske regering indeholder The Guardians artikler ”ukorrekte oplysninger som miskrediterer premierministerens ord”. Den ungarske regering vil derfor ”tage de nødvendige skridt” i sagen. ota

Share This