Orbán vil have en ekstra EU grænse i syd

Viktor Orbán Foto: Derzsi Elekes Andor

Viktor Orbán Foto: Derzsi Elekes Andor

Ungarn: Den ungarske premierminister Viktor Orbán opfordrer til dannelsen af en særlig “europæisk forsvarslinie” på grænsen mellem Grækenland og Bulgarien samt Makedonien. Det sagde Viktor Orbán i dag efter sit møde med den polske premierminister Beata Szydlo under hendes officielle besøg i Budapest, skriver internationale medier.Denne grænse eller “forsvarslinie” ville ifølge Viktor Orbán have været realitet for længe siden, hvis det kun var de centraleuropæiske lande, der skulle stå for beslutningen.

Han beskylder samtidig de vesteuropæiske ledere, som betegner migration som noget positivt, for at være skyld i en alvorlig risiko for terror i Europa og understreger, at migranterne blev inviteret af nogle af de vestlige lande og lukket ind uden nogen form for kontrol eller sikkerhedsscreening.

Den polske premierminister Beata Szydlo bakker op om en forstærkning af den europæiske grænse i syd. Samme gør den tjekkiske premierminister Bohuslav Sobotka, som tidligere ligeledes har opfordret EU til at etablere en ekstra grænse på grænsen mellem Grækenland og Bulgarien samt Makedonien. ota

Share This