Orban skrotter Ungarns OL-bud

Viktor Orbán Foto: Elekes Andor

Viktor Orbán Foto: Elekes Andor

Ungarns regering meddelte tidligere på ugen, at landet trækker sit bud på De olympiske lege i 2024 på grund af manglende opbakning fra landets befolkning.

Af Toke Møller Theilade

Lige siden november 2013, hvor et officielt bud på OL blev offentliggjort, har ungarerne kunnet drømme om at afholde en af verdens mest prestigefyldte sportsarrangementer, men det er forbi nu. Onsdag meddelte den ungarske regering, at buddet vil blive trukket tilbage.

Beslutningen blev, ifølge nyhedsbureauet Reuters, truffet onsdag efter et møde i mellem premierminister Viktor Orban og formanden for Ungarns olympiske komité.

Buddet har længe været upopulært, og mere end 250.000 ungarere har i gennem den sidste måned skrevet under på en online underskriftindsamling med krav om at få buddet til folkeafstemning. Det er også netop den manglende folkelige opbakning, der er skyld i tilbagetrækningen.

I et statement offentliggjort på nyhedsbureauet MTIs hjemmeside uddyber regeringen:

”For Budapest og Ungarn er OL et nationalt anliggende. I de sidste par måneder er sammenholdet dog blevet brugt, og OL er gået fra at være et nationalt anliggende til at blive et parti-anliggende. Oppositionspartierne, der har trukket i land efter deres tidligere beslutninger, er skyld i dette.”

Hamburg og Rom har tidligere trukket deres OL-bud tilbage, og valget står nu i mellem Los Angeles og Paris. Vinderen offentliggøres den 13. september i år.

Share This