Orbán klar til modangreb mod Juncker og EU

Viktor Orbán Foto: Elekes Andor

Ungarn (VIDEO): Ungarn retter et nyt angreb på EU på grund af Europa Kommissionens beslutning om at indlede en artikel 7-procedure mod Ungarn og har offentliggjort en video, som opfordrer til ”at tiden er kommet til at ryste Bruxelles.” Det meddeler den ungarske regerings talsmand Zoltan Kovacs på sin blog About Hungary.

”Ungarns regering vil ikke blive tavs omkring det overgreb, som er begået mod Ungarn under ledelse af europarlamentariker Sargentini. Vi vil overfor den europæiske offentligghed gerne give et klart udtryk for, at vi ikke ønsker at blive et migrantland. Det er grunden til hvorfor vi har publiceret denne video, skriver Ungarns regering i en meddelelse.

Ifølge Zoltan Kovacs skyldes Europa Parlamentets beslutning Jean-Claude Junckers personlig hævn, som skyldes, at Orbán ikke bakkede Jean-Claude Juncker op for fire år siden, da han blev valgt til Kommissionens formand. Uenighed omkring migration har ifølge Kovacs gjort uoverensstemmelserne endnu mere tydelige.

Det var den hollandske europolitiker Judith Sargentini fra partien Groen Link, som var initiativtageren for afstemningen i Europa Parlamentet, som endte med beslutningen at indlede en artikel 7 procedure mod Ungarn.  ota

Share This