Orbán: Flygtninge har ret til sikkerhed, men ikke til bedre liv

Viktor Orbán Foto: Derzsi Elekes Andor

Viktor Orbán Foto: Derzsi Elekes Andor

Ungarn: Hvor skal flygtningene tage hen, når Ungarn indfører en øget beskyttelse af sine grænse? ”Tilbage”. Sådan svarer den ungarske premierminister Viktor Orbán på et spørgsmål i et interview for det tyske dagblad Bild.Ifølge Viktor Orbán er sikkerhed og værdighed en menneskelig ret, men det er langtfra en ret at kræve et bedre liv.

På tirsdag træder nye ungarske regler i kraft, og det bliver sværere at passere den serbisk-ungarske grænse. Den ungarske regering regner med, at det bliver enden på de enorme problemer, landet har haft i forbindelse med flygtningekrisen.

”De (flygtninge) kommer fordi de ønsker et bedre liv end i flygtningelejrene. De ønsker tysk, måske svensk liv. Levestandarden i Grækenland, Makedonien, Serbien, Ungarn og Østrig er ikke nok for dem. Jeg forstår det godt rent personligt, men det er ganske klart: der findes ingen grundlaggende ret til et bedre liv, kun en ret til sikkerhed og værdighed, siger Viktor Orbán.

Han mener, at EU skal oprette en fond, alle lande skal bidrage til og yde Syrien og de omkringliggende lande økonomisk hjælp. Det vil ifølge ham være medvirkende til, at flygtninge bliver, hvor de er.

Viktor Orbán påpeger, at Europa vil blive ødelagt, hvis alle får lov til at slå sig ned her og beskylder samtidig Grækenland og Tyskland for at bære ansvar for flygtningekrisen.

Grækenland fordi landet har forsømt sin opgave om at passe Schengen-grænsen og Tyskland for at åbne grænserne for flygtninge. ota

Share This