Orbán: Det vigtigste er, at flertalet stemmer nej til flygtningekvoterne

Viktor Orbán  Foto: European People's Party

Viktor Orbán Foto: European People’s Party

Ungarn: Det vigtigste ved dagens folkeafstemning er ifølge den ungarske premierminister Viktor Orbán, at flertallet af vælgerne stemmer nej, og ikke hvor mange, der stemmer. Det skriver den ungarske regering på sin hjemmeside.

“En gældende folkeafstemning er naturligvis bedre end en ikke gældende afstemning, men konsekvenserne bliver de samme. Vi har lovet at tilpasse lovgivningen til spørgsmålet: hvem ungarerne vil leve sammen, kan kun det ungarske parlament bestemme og integrere det i lovgivningen. Det vil vi gøre uanset om denne folkeafstemning bliver gyldig eller ikke gyldig. Det er der kun en betingelse for: at der bliver flere “Nej” end “Ja” stemmer.

Regeringens pressemeddelelse er blevet offentliggjort på den ungarske regerings hjemmeside kl 15:06, kort efter at ungarske medier offentliggjorde, at stemmedeltagelsen klokken 13:00 var 23,56 procent i hele landet, og i Budapest 21,3 procent og at stemmedeltagelsen formentlig ikke når over de 50 procent, som er nødvendige for folkeafstemningens gyldighed. ota

Share This