Orbán bejler til unge familier

Den ungarske hovedstad Budapest Foto: Ota Tiefenböck

Ungarn: Den ungarske premierminister Viktor Orbán meddelte søndag under sin tale til nationen en massiv hjælp til unge familier.

“I Europa bliver der født alt for få børn. Vesten forsøger at løse problemet med migration, vi vil løse det ved at støtte unge familier, meddelte Viktor Orbán ifølge ungarske medier.

Den nye hjælp til unge familier betyder blandt andet, at kvinder indtil 40 års alderen, som bliver gift første gang, vil kunne få et statslån på 10 millioner forint (ca. 240.000 kroner) på fordelagtige vilkår. Efter at kvinden får sit tredje barn, skal den nye familie ikke betale resten af lånet. Den ungarske regering vil desuden give unge familier med to og flere børn mulighed for et billigt boliglån. Familer med tre og flere børn får mulighed for et gratis lån på 2,5 millioner forint (ca. 60.000 kroner) til køb af en bil. Kvinder som får mindst fire børn skal ikke betale indkomstskat.

Regeringen vil desuden inden 2022 garantere en vuggestueplads til alle samt giver bedsteforældre mulighed for at tage barselsorlov.

Viktor Orbán kritiserede i sin tale desuden koalitionen mellem socialisterne og det højreorienterede parti Jobbik, som han kaldte for “politisk pornografi”. 

Viktor Orbáns tale blev søndag ledsaget af en demonstration i Budapest, hvor demonstranterne protesterede imod Orbán og den seneste vedtagede såkaldte slavelov, som udvider antallet af overarbejdstimer til 400. ota

Share This