Oprørerne afviser loven om særlig status, truer med krig

Denis Pusjilin  Foto: Andrew Butko

Denis Pusjilin Foto: Andrew Butko

Ukraine: De østukrainske oprørere i Donetsk og Luhansk afviser tilføjelserne til loven om særlig status for Donbas, vedtaget i det ukrainske parlament i dag. Det skriver oprørernes nyhedsbureau Novorossija News.

Separatisterne er utilfredse med tilføjelser til loven, som sætter nogle af lovens områder på standby, til efter at der bliver afholdt et lokalvalg. Det betegner de som et brud på Minsk aftalen. Aftalen i Minsk blev havde nemlig en lov vedtaget i september sidste år som udgangspunkt.

En af oprørernes ledere, Denis Pusjilin betegner ændring af loven som ”juridisk meningsløs og politisk intetsigende”. Han siger, at Minsk aftalen ikke lægger op til tilføjelser eller ændringer af loven. De ny tilføjelser er et klart brud på aftalen, mener han.

”Minsk processen er faktisk afbrudt, da dens base, loven om særlige status for Donbas, er stort set afskaffet ved Porosjenkos ændringsforslag, siger Pusjilin.

Ifølge ham er der nu en stor risiko for, at krigshandlingerne bliver genoptaget.

“Han (Porosjenko) respekterer ikke folket i Donbas og han ønsker ikke at respektere det. Derfor vil han få krig, og vil være skyld i nye ofre. Turtjinov og Jatsenjuk vil ligeledes være ansvarlige for genoptagelsen af krigen, siger Denis Pusjilin til Novorossija News.

Ligeledes den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov er begejstret for loven, da den ønsker valg uden deltagelse af separatisternes repræsentanter. ota

Share This