Oprørere forsøger at erobre land

Kampene i Østukraine Foto: South Front

Kampene i Østukraine Foto: South Front

Ukraine. Kampene i Østukraine blussede søndag op, og oprørerne forsøgte at erobre den ukrainske hærs stillinger i Avdejevkas industrikvarter, nord for Donetsk by. Det oplyser den ukrainske hærs pressecenter søndag.

I løbet af søndagen er fire ukrainske soldater blevet dræbt, og ifølge regeringshæren har der også været betydelige tab på oprørernes side.

Hærens pressecenter meddeler at man frem til kl. 17 dansk tid havde registreret 22 tilfælde af beskydninger. Ved Mariupol blev der skudt med morterer af forskellig kaliber, og ved en række andre byer med granatkastere og skydevåben. Ved Sjirokino blev der skudt fra pansrede mandskabsvogne.

Alvorligere var situationen ved Advejevka, hvor mortérbeskydningen begyndte tidligt søndag morgen, hvorefter oprørerne forsøgte at storme ukrainske stillinger, men blev slået tilbage.

Mr. East har ikke kunnet finde oplysninger om oprørernes tab søndag, men oprørerne oplyser på deres side at have konstateret at “Ukraines forbryderiske magthavere 1.049 gange det seneste døgn har brudt våbenhvilen” med våben af forskellig kaliber.

 

Share This