Oligark forlader guvernørposten i Dnipropetrovsk

Ihor Kolomojski  Foto: Youtube

Ihor Kolomojski Foto: Youtube

Ukraine: Den ukrainske rigmand Ihor Kolomojski har angiveligt anmodet om at blive frigjort fra positionen som guvernør i den østukrainske by Dnipropetrovsk. Landets præsident Petro Porosjenko har accepteret Kolomojskis afskedsbegæring. Det skriver det ukrainske nyhedsbureau Ukrinform.Der er ikke nærmere oplysninger om grunden til Kolomojskis afskedsbegæring, men Petro Porosjenko udtrykker håb om, at Dnipropetrovsk ”forbliver en fæstning i øst og vil fortsat beskytte indbyggernes fred og ro”.

Kolomojski kom i søgelys i sidste uge, da hans private væbnede gruppe besatte den ukrainske olievirksomhed UkrNafta i Dnipropetrovsk. Det skete på grund af fyring af nogle af Kolomojskis personer fra virksomhedens topposter.

Kolomojski er en af Ukraines rigeste personer, som siden bygendelsen af den ukrainske konflikt har stået på den nuværende regerings side og som støtter Ukraines proeuropæiske orientering.

Kolomojski har mandag fået et ultimatum på 24 timer til at trække hans væbnede vagter ved UkrNafta virksomheden tilbage. Det er uklart, hvorvidt han har efterkommet dette ultimatum.

Som Dnipropetrovsks nye guvernør er blevet udnævnt Valentin Reznitjenko. ota 

Share This