Nye russiske provokationer i Georgien

Grænse til Sydossetien

Grænsen mellem Georgien og Sydossetien i landsbyen Dvani Foto: Ota Tiefenböck

Georgien: Rusland har ifølge nyhedsbureauet Reuters endnu engang flyttet grænsen i de georgiske udbryderegioner længere ind i Georgien. Denne gang er det grænsen mellem Abkhasien og Georgien, mens det i oktober var grænsen mellem Sydossetien og Georgien.

Georgien har udkæmpet en kortvarig krig med Rusland i 2008, hvor landet mistede udbryderregionerne Abkhasien og Sydossetien.

Rusland har siden udråbt både Abkhasien og Sydossetien for selvstændige lande og har sit militær til stede i begge lande. Georgiske diplomater oplyser, at grænsen mellem Abkhasien og Georgien blev flyttet hele 11 kilometer ind i Georgien og har officielt protesteret til russerne.

Rusland og Georgien afbrød efter krigen i 2008 alle diplomatiske og handelsmæssige forbindelser. I løbet af sidste år, under den daværende premierminister Bidzina Ivanishvili, blev handelsmæssige forbindelser mellem de to lande genoprettet, men er langt fra blevet normaliseret. Især fordi Georgien valgte i november at skrive under på en samarbejdsaftale med EU og ønsker på længere sigt at blive medlem af både NATO og EU. ota

Share This