Nye heftige kampe i Østukraine

Militær2

Ukrainske kontrolposter ved Slavjansk Foto: Det Ukrainske Forsvarsministerium

Ukraine: Nye kampe er onsdag morgen brudt ud i den østukrainske by Slavjansk, hvor en gruppe prorussiske separatister  forsøger at komme ud af byen. Gruppen forsøger at trænge i gennem de ukrainske styrker, som har omringet byen, skriver den ukranske avis Ukrajinskaja Pravda. Ifølge de ukrainske medier er situationen i byen anspændt, da byen er begyndt at mangle mad og medicin.

De ukrainske medier melder ligeledes om heftige kampe i byen Mariupol i løbet af natten, hvor de ukrainske styrker har generobret byens rådhus, men hvor situationen i dag er under kontrol.

I hele det østlige Ukraine, især Donetsk og Luhansk, meldes der om meget anspændt situation, som formentlig har fået yderligere styrke efter at Ukraines parlament tirsdag afviste at afholde en folkeafstemning om landets status i forbindelse med præsidentvalget den 25. maj.

Imens fortsætter diplomatiske forsøg på at løse krisen i landet. Den russiske præsident, Vladimir Putin, mødes i dag med formand for OSCE, Didier Burghalter, mens den russiske kansler, Angela Merkel, mødes i dag med den ukrainske præsidentkandidat, Petro Porosjenko, i Berlin.ota

Share This