Ny udvikling i Skripal-sagen, to russere under anklage

Illustrationsfoto: PC Matt Hone

Rusland/Storbritannien(VIDEO): Storbritannien har har angiveligt rigeligt med beviser for, at det var russerne Alexander Petrov og Ruslan Bosirov, der står bag mordforsøget med giftstoffet novitjok på den russiske dobbeltagent Sergej Skripal og hans datter i Salisbury i marts. Storbritannien har udstedt en europæisk arrestordre på de to russere. Rusland afviser, de offentliggjorte navne, kender vi ikke, siger det russiske udenrigsministerium ifølge RIA Novosti.

De to russere er ifølge det britiske politi ankommet til Storbritannien den 2. marts og medbragte novitjok i en Nina Ricci parfume-flaske. Russerne rejste hjem igen den 4. marts, på selve dagen, hvor Skripal og hans datter blev fundet bevidstløse.

Storbritannien har angiveligt rigeligt med beviser til, at det er de to mænd, der har udført mordforsøget. Storbritannien vil dog ikke anmode Rusland om udlevering af de to mænd, da Ruslands forfatning ikke tillader udlevering til retsforfølgelse i andre lande.

Rusland afviser et hvert kendskab til mordforsøget eller de to anklagede mænd.

”Vi kender hverken billederne eller navnene, siger Marija Zakharova, talsmand for det russiske udenrigsministerium.  ota

Share This