Ny tjekkisk lov vil gøre det lovligt at skyde mod terrorister

Illustrationsfoto: Sjhcq

Illustrationsfoto: Sjhcq

Tjekkiet: Det tjekkiske indenrigsministerium har indleveret et lovforslag, som vil gøre det muligt for mennesker med legalt ejet våben at skyde mod terrorister. Den nye lov skal gøre det nemmere at forsvare sig mod terrorisme, skriver tjekkiske medier.

De statslige myndigheder har i tilfælde af et terrorangreb begrænsede muligheder for at hindre tab af menneskeliv og andre skader. Det er derfor på sin plads at give mennesker som legalt ejer et våben mulighed for at forsvare sig selv og andre, begrunder ministeriet sit forslag.

Det nye lovforslag kræver en tilføjelse i landets forfatning, og ministeriet håber, at lovforslaget kan blive vedtaget allerede inden sommer.

Det er dog tvivlsomt, da ministeriets forslag har skabt kritik hos oppositionen, men også hos landets regernede socialdemokratiske parti, hvor flere parlamentsmedlemmer mener, at private ikke skal udføre politiets og militærets rolle. Det nye tjekkiske lovforslag bliver også kritiseret i Tyskland, hvor avisen Die Welt i en kommentar konstaterer, at “hysteriet i Tjekkiet stiger”.

Ifølge loven i dag har ejere af legalt holdt våben ret til at benytte deres våben i nødværge og kun benytte sit våben steder, som de har tilladelse til. Den nye lov vil, såfremt den vil ende med at blive vedtaget, kun gælde tjekkiske statsborgere og altså ikke EU borgere, som bor i Tjekkiet. ota

Share This