Ny medielov skaber krisestemning i polske medier

TVP studie i Wroclaw Foto: SNOL

TVP studie i Wroclaw Foto:
SNOL

Polen: Fire direktører i den polske tv-station TVP har fredag opsgagt deres stillinger i protest mod medieloven vedtaget i det polske parlament, skriver den polske avis Gazeta Wyborcza.Det er cheferne for TVP1, TVP2, TVP Kultura og TVP info, der har opsagt deres stillinger i protest mod den polske medielov, som giver staten mulighed for at udnævne direktører i de statslige medier og ikke som det har været hidtil, hvor det var landets TV og Radioråd.

Loven indeholder endvidere en beslutning om reducering af bestyrelsesmedlemmer i de enkelte medievirksomheder.

Den polske Journalist Association har i en erklæring protesteret mod den nye medielov, som ifølge organisationens opfattelse er et forsøg på “at destabilisere det polske samfund gennem misinformation og ønske om at skabe et falsk billede af den sociopolitiske situation i Polen. Loven mangler kun den polske præsidents undskrift for at træde i kraft.

Den polske radiostation Polskie Radio begyndte fredag fra fem om morgen spille hver time skiftevis den polske nationalsang og An die Freude fra Bethovens 9. Symfoni, som udgør EU`s hymne i protest mod den nye lov. ota

Share This