Ny krig truer i Nagorno Karabakh

Aserbajdsjanske kampvogne i Nagorno Karabakh Foto: Nicholas Babaian

Aserbajdsjanske kampvogne i Nagorno Karabakh Foto: Nicholas Babaian

Armenien/Aserbajdsjan: Ifølge Armenien eksisterer våbenhvilen mellem Armenien og Aserbajdsjan i provinsen Nagorno Karabakh ikke længere, da der i løbet af den seneste tid har været flere sammenstød mellem de armenske og aserbajdsjanske styrker, skriver internationale medier.“Det vi har i dag er krig. Vi er nødt til at bruge ordet krig, da våbenhvilen ikke længere eksisterer, siger talsmand for det armenske forsvarsministerium, Artsrun Hovhannisyan, som beskylder Aserbajdsjan for optrapning af konflikten.

Samme toner kommer fra Aserbajdsjan, som beskylder Armenien for at have illegale tropper i området og optrappe den mere end 20 år gammel konflikt.

Problemerne i Nagorno Karabakh begyndte i 1991, da Aserbajdsjan erklærede sig selvstændig fra Sovjetunionen og erklærede, at Nagorno-Karabakh ikke længere skulle have den selvstyre provinsen har haft under Sovjetunionen. Det førte til krigsudbruddet i vinteren 1991, som blev afsluttet ved en våbenhvile indgået i den kirgisiske hovedstad Bishkek i maj 1994. ota

Share This