Ny bog sætter fokus på Tjekkiets national tv`s objektivitet

Den nye bog. Foto: Olympia

Den nye bog. Foto: Olympia

 

Tjekkiet: En ny bog ved navnet “Tjekkiets TV`s sorte bog” er torsdag udkommet i Tjekkiet. Tjekkiets præsident Milos Zeman, som er en ivrig kritiker af de tjekkiske mediers objektivitet, var med til lanceringen, skriver tjekkiske medier.

Ifølge forfatterne til bogen, journalist Petr Zantovsky og fotograf Jiri Hronik, er bogen ikke ment som faglitteratur, “snarere en mosaik af indtryk og fejltagelser”, af Tjekkiets nationale tv-kanal og forhåbentligt et springbræt til refleksion.

“Tjekkiets TV (CT) er et national public service selskab, finansieret ifølge loven af borgere i Tjekkiet, som ikke har nogen mulighed for at påvirke, hvad der sker i CT og hvordan det sker. Derfor fortjener hver faglig og etisk fejl en stærk kritik, skriver forfatterne til bogen.

Tjekkiets præsident Milos Zeman, som deltog ved lanceringen af bogen i Prags centrum sagde blandt andet:

“Jeg kan godt lide fakta, og fakta fortæller mig, at CT hverken er objektiv eller uafhængig og hvad er værst, heller ikke professionel. Den slags påstande kræver naturligvis et bevis. Der er rigtig mange, men lad mig blot nævne et af dem. Det hedder “det amerikanske valg”. De professionelle journalisters opgave er at informere. I USA er der valg, der er to kandidater, som har forskellige holdninger, som de skal give udtryk for. Det er alt. I CT møder en gruppe op, og mens det skulle være en diskussion mellem Trump og Clintons tilhængere, to mod to, så er det en diskussion fire mod nul i Clintons favør. Det er en af grundene til, at vores tv ikke er objektiv.

Vi må ønske os, at der i CT arbejder mennesker, som skal informere os, informere os om flere mulige alternativer, ikke kun om et af dem, og at journalisterne skal ikke blot tvinge offentligheden deres egne holdninger, fordi brainwashing er kun succesfuld i Nordkorea, som ligger ganske væk herfra, sagde blandt andet Milos Zeman. ota

 

Share This