Ny ballade i Polen: Polske myndigheder besætter Nato center i Warszawa

Foto: Olek Remesz

Foto: Olek Remesz

Polen: Det polske politi og efterretningstjeneste sammen med ansatte i det polske forsvarsministerium besatte natten til fredag et Nato efterretningscenter i Warszawa. Den polske regering udskifter på denne måde centrets leder, som er mistænkt for spionage, skriver polske og slovakiske medier.Den polske besættelse af Nato centret, hvis medarbejdere består af polske og slovakiske medarbejdere, foregik klokken 1:30 i nat og havde ifølge medierne til formål at udskifte centrets leder Krzysztof Dusza, som landets regering mistænker for spionage til fordel for USA.

Krzysztof Dusza mener, at Polens regering hverken har myndighed til en razzia i centret eller til hans afskedigelse, som ifølge ham også skal godkendes af Slovakiet, da centret er grundlagt af Polen og Slovakiet i fæællesskab.

Han er overbevist om, at hans afskedigelse blot har til formål, at den polske regerings ønsker at indsætte egne folk i centrets ledelse.

Polens forsvarsminister Antoni Macierewicz begrunder nattens aktion med, at de polske ansatte i centret har mistet deres godkendelse til at omgå hemmelige materialer og skal derfor udskiftes. Denne type udskiftninger træder ifølge ham i kraft med øjeblikkelige varsel, skriver Polskie Radio. ota

Share This