NATO advarer Rusland: Forhandling ellers styrker vi vores tropper i øst

NATOs generalsekrtær, Jens Stoltenberg. Foto: NATO

Rusland: Hvis Rusland ikke lytter til Vestens tilbud om en diplomatisk løsning på spændingerne omkring Ukraine, må landet forberede sig på hårde økonomiske sanktioner og en styrket NATOs militære tilstedeværelse i Østeuropa. Det sagde generalsekretæren for Den Nordatlantiske Alliance, Jens Stoltenberg, torsdag efter samtaler med den britiske premierminister Boris Johnson.

“Rusland har et valg. Landet kan enten vælge en diplomatisk løsning – og vi er klar til at forhandle – eller vælge en konfrontation, men i så fald vil det betale en høj pris,” sagde lederen af ​​Alliancen på et fælles pressemøde med Johnson, skriver internationale medier.

Ifølge ham er de europæiske lande bekymrede over den nuværende stigning i antallet af russiske tropper nær Ukraine.

“Det er et farligt øjeblik for europæisk sikkerhed,” sagde Stoltenberg. “Antallet af russiske styrker er stigende. Advarselstiden for et muligt angreb forkortes,« advarede han og sagde videre.

“NATO er ikke en trussel mod Rusland, men vi skal være forberedte på det værste, mens vi fortsat forsøger at finde en politisk løsning,” sagde generalsekretær Stoltenberg.

Storbritannien ønsker at styrke NATO-tropperne i Estland, som det i øjeblikket leder. Der er i øjeblikket omkring 1.200 NATO tropper i det baltiske land, hvoraf 350 soldater bliver sendt til Polens ukrainske grænse som bevis på solidaritet med Kijev.

Ifølge Boris Johnson er det tid til at deeskalere krisen.

“Vi skal holde ud, vi må ikke tillade en tilbagevenden til en tid, hvor nationernes skæbner blev afgjort af en håndfuld stormagter,” sagde Johnson ifølge internationale nyhedsbureauer. ota

Share This